dark.darkbb.com


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  GaleriGaleri  SSSSSS  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Ralph Fiennes

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
NoohpyT
Admin
Admin
avatar

Erkek
Mesaj Sayısı : 1385
Yaş : 29
Ruh hali :
takımı :
Hayvanı :
Kayıt tarihi : 31/05/08

MesajKonu: Ralph Fiennes   Salı Haz. 03, 2008 6:11 pm

Ralph Fiennes

hayatı


Ralph Nathaniel Fiennes (22 Aralık 1962, Ipswich, Suffolk, İngiltere) İngiliz oyuncu.

Mark Fiennes ve eşi Jennifer Lash'in 6 çocuğundan en büyüğüdür. Bishop Wordsworth Boys Okulu ve Chelsea Sanat ve Tasarım Üniversitesi ve Drama Sanatı Kraliyet Akademisinde eğitim almıştır. 1987 yılında Britanya Ulusal Kraliyet Tiyatrosuna katılmıştır. Steven Spielberg'in 1993 yılında yönettiği Schindler's List (Schindler'in Listesi) adlı filmde "Amon Goeth" karakterini canlandırmıştır ve en iyi yardımcı erkek oyuncu daldında Oscar'a aday gösterilmiştir. Bu filmden sonra kariyerine Quiz Show (1994) ve English Patient (1996) ile devam etmiştir. English Patient filmindeki "Laszlo" rolüyle en iyi erkek oyuncu dalında Oscar'a aday gösterilmiştir.2005 yılı itabariyle Harry Potter serisinde Lord Voldemort rolünü canlandırmaya başlamıştır.

Ödüllerinden Bazıları:


1993: New York Film Critics Circle - En iyi yardımcı oyuncu, Schindler's List
1993: National Society of Film Critics - En iyi yardımcı oyuncu, Schindler's List
1993: BAFTA - En iyi yardımcı oyuncu, Schindler's List
1995: Drama Desk - Başarılı performans, Hamlet
1995: Theater World - Hamlet
1995: Tony - En iyi oyuncu, Hamlet
1999: European Film Ödülü - En İyi Avrupalı Oyuncu, Sunshine

filmografisi


Arthur: Efsane Başlıyor (2007). Oynadığı karakter: Mordred
• Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (2007). -- Lord Voldemort
• Norma Barnes’I Kim Öldürdü? (2006).-- Issac Barnes
• Doris ve Bernard (2006).-- Bernard
• Körün Ülkesi (2006).-- Joe
• Harry Potter ve Ateş Kadehi (2005).-- Lord Voldemort
• Beyaz Kontes (2005).-- Todd Jackson
• Wallace & Gromit: Tavşan Adam’ın Laneti (2005) (ses).-- Victor Quartermaine
• Chromophobia (2005).-- Stephan Tulloch
• The Chumscrubber (2005).-- Mayor Michael Ebbs
• Sadık Bahçivan (2005).-- Justin Quayle
• Manhattan’da bir Genç Kız (2002). -- Christopher Marshel
• Kızıl Ejder (2002).-- Francis Dolarhyde
• İyi Hırsız (2002).-- Tony Angel
• Örümcek (2002).-- Dennis Cleg
• Mucizeci (2000) (TV) (ses). -- İsa
• Günışığı(1999)- Ignatz Sonnenschein/Adam Sors/Ivan Sors
• Meselenin Sonu (1999).-- Maurice Bendrix
• Onegin (1999).-- Evgeny Onegin
• Günışığı (1999).-- Ignatz Sonnenschein/Adam Sors/Ivan Sors
• Mısır Prensi (1998).-- Ramses
• Tatlı Sert (1998).-- John Steed
• Oscar ve Lucinda (1997).-- Oscar Hopkins
• İngiliz Hasta (1996).-- Count Laszlo de Almásy
• Tuhaf Günler (1995).-- Lenny Nero
• Quiz Show (1994).-- Charles Van Doren
• Schindler'in Listesi (1993).-- Amon Goeth
• Macon’lu Bebek (1993).-- Piskopos’un oğlu
• Karabatak(1993) (TV).-- John Talbot
• Uğultulu Tepeler (1992).-- as Heathcliff
• Birincil Şüphe(1991) (TV).-- Micheal
• Tehlikeli bir Adam: Lawrence’tan Sonra Arabistan (1990) (TV).-- T. E. Lawrence
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://dark.darkbb.com
 
Ralph Fiennes
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
dark.darkbb.com :: Klüpler :: Harry Potter :: Oyuncular-
Buraya geçin: