dark.darkbb.com


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  GaleriGaleri  SSSSSS  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Daniel Radcliffe

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
NoohpyT
Admin
Admin
avatar

Erkek
Mesaj Sayısı : 1385
Yaş : 29
Ruh hali :
takımı :
Hayvanı :
Kayıt tarihi : 31/05/08

MesajKonu: Daniel Radcliffe   Paz Haz. 08, 2008 6:01 pm

Daniel Jacob Radcliffe (23 Temmuz 1989-Londra) İngiliz oyuncu. Harry Potter adlı film serisinde, genç büyücü Harry Potter karakterini canlandırmasıyla tüm dünya tarafından tanınmıştır. Harry Potter adlı kitap serisinden uyarlama olan filmlerin ilk beşinde başrol oynamıştır, sonra çekilecek olan iki filmde de yer alması beklenmektedir.
Biyografi
İlk Yılları
Radcliffe,Fulham Londra'da doğdu. Alan Radcliffe ve Marcia Gresham'ın oğludur. Kendisinin kardeşi yoktur. Annesi Marcia Gresham, BBC için çekilen bazı filmlerde rol almıştır. Bunlar, The Inspector Lynley Mysteries ve Walk Away and I Stumble 'dır. Annesi yahudidir ve Westcliff-Essex'de büyümüştür. Babası ise protestandır ve Kuzey İrlandalı'dır. Radcliffe, 1999 yılının Aralık ayında ilk oyunculuk deneyimini, Charles Dickens'ın bir romanı olan David Copperfield'ın uyarlamasında genç bir çocuğu canlandırarak yaşamıştır. Film iki parça halinde BBC'de yayınlanmıştır.


Kariyeri
2000 yılının Ağustos ayında Radcliffe bir çok elemeden geçerek Harry Potter adlı filmde başrolü oynamaya hak kazanmıştır. Filme çok büyük bir bütçe ayrılmıştı ve film İngiliz yazar J.K. Rowling'in kitap serisinden uyarlanmaktaydı. Ayrıca ilk filmden sonra Pierce Brosnan ile The Tailor of Panama adlı filmde küçük bir rol almıştır. Harry Potter serisinin ilk filmi olan Harry Potter ve Felsefe Taşı'ndan sonra ikinci filmde de (Harry Potter ve Sırlar Odası) Radcliffe Harry Potter karakterini canlandırmıştır. Ardından Radcliffe, devam filmlerinde de yer almıştır. Bunlar Harry Potter ve Azkaban Tutsağı (2004), Harry Potter ve Ateş Kadehi (2005), Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (2007-Temmuz) dır. 21 Kasım 2008'de vizyona girecek olan Harry Potter ve Melez Prens ve son filmde de Harry Potter ve Ölüm Yadigârları (2010) Harry Potter karakterini Radcliffe canlandıracaktır. Filmler, yaptıkları hasılatlar ile sinema piyasasında ses getirmektedir.


Kişisel Hayatı
Radcliffe, Sussex House School, City of London School gibi okullara gitti. Okullarında başarılı oldu ve yüksek notlar aldı. Fakat 17 yaşındayken eğitimine bir süre ara verme kararı aldı.

Radcliffe, bas gitar çalmayı sever. Ayrıca Punk-Rock dinlemektedir ve oyuncu olarak Cameron Diaz'ı beğeniyor. Ayrıca Fulham futbol takımını desteklemektedir. Çekimler esnasında fırsat buldukça rol arkadaşları ile masa tenisi ve bilgisayar oyunları oynamaktadır.

Radcliffe, Sunday Times adlı gazetenin araştırmasına göre 14 milyon poundluk serveti ile Birleşik Krallıktaki en zengin kişilerden biridir. Ayrıca başka bir araştırmaya göre de İngilterede'ki en zengin 33. kişidir. Serinin ilk filmi için 250.000 pound almış, dördüncü film için 5.6 milyon pound almış, ve son film için de 8 milyon pounddan fazla bir para kazandığı söylenmektedir. Ayrıca genç oyuncu bazı hayır kurumlarının aktivitelerinde de yer almaktadır. Örneğin, hayranlarına hediye almaları yerine çocuklarla ilgili bir derneğe bağış yapmalarını istemiştir. Bu dernek, Demelza House Children's Hospice dir.
Filmografi
Yıl Tür Yapım Rol
1999 TV David Copperfield Genç David Copperfield
2001 Film The Tailor of Panama Mark Pendel
Harry Potter and the Philosopher’s Stone Harry Potter
2002 Harry Potter and the Chamber of Secrets
Tiyatro The Play What I Wrote Guest
2004 Film Harry Potter and the Prisoner of Azkaban Harry Potter
2005 Harry Potter and the Goblet of Fire
TV Foley and McColl: This Way Up Traffic Warden Kendisi
2006 Extras Boy Scout Kendisi
2007 Tiyatro Equus (oyun) Alan Strang
Film Harry Potter and the Order of the Phoenix Harry Potter
December Boys Maps
TV My Boy Jack Jack Kipling
2008 Film Harry Potter and the Half-Blood Prince Harry Potter
2010 Harry Potter and the Deathly Hallows
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://dark.darkbb.com
 
Daniel Radcliffe
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
dark.darkbb.com :: Klüpler :: Harry Potter :: Oyuncular-
Buraya geçin: