dark.darkbb.com


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  GaleriGaleri  SSSSSS  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Emma Thompson

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
NoohpyT
Admin
Admin
avatar

Erkek
Mesaj Sayısı : 1385
Yaş : 29
Ruh hali :
takımı :
Hayvanı :
Kayıt tarihi : 31/05/08

MesajKonu: Emma Thompson   Salı Haz. 03, 2008 6:24 pm

Emma Thompson (d. 15 Nisan, 1959) Emmy , BAFTA ve Akademi ödüllü İngiliz aktris ve senaryo yazarı

Biyografi

İlk Yılları

Thompson, Paddington, Londra'da The Magic Roundabout isimli radyo programının sunucu olarak tanınan babası Eric Thompson ve İskoç aktris Phyllida Law'ın ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Kendisi gibi aktris olan birde kızkardeşi vardır. (Sophie Thompson)

Thompson, Camden School for Girls isimli bir okula gitti. Daha sonra Cambridge'de Newnham College'da İngilizce edebiyat okudu. Aynı zamanda Footlights isimli bir komedi klübünün başkanı idi. Burada daha sonraları ünlenecek olan Hugh Laurie ile tanıştı ve bir süre flört ettiler. Eğitimini tamamladıktan sonra Robert Lindsay ile birlikte West End tiyatrosunda Me and My Girl isimli müzikalde ve Fortunes of War isimli BBC dizisinde rol aldı.


Oyunculuk Kariyeri

Thompson'un sinemadaki ilk önemli rolü 1989 yapımı bir romantik komedi olan The Tall Guy isimli filmdi. 1992 yılında Howards End isimli filmdeki rolü ile Oscar ve BAFTA Ödüllerini kazandı. 1993 yılında ise In the Name of the Father ve Anthony Hopkins ile birlikte rol aldığı The Remains of the Day isimli filmlerde rol aldı. 1995 yılında İngiliz ressam Dora Carrington'ın hayatını anlatan Carrington isimli filmde Dora Carrington'ı canlandırdı. İkinci Akademi Ödülü'nü ise 1996'da Jane Austen'ın Sense and Sensibility romanında sinemaya uyarlanan Sense and Sensibility filmiyle, En İyi Uyarlama Senaryo dalında aldı. Hem senaryosunu yazdığı hemde oynadığı bu filmde aynı zamanda En İyi Aktris dalında Oscar'a aday gösterildi.

1997 yılında Ellen dizisi ile misafir oyuncu dalında Emmy Ödülü kazandı. 1992 yılında ise Cheers dizisine konuk oldu.

2003'de Love Actually ve 2004'de Harry Potter ve Azkaban Tutsağı filminde rol aldı. 2005'de ise Nanny McPhee isimli filmde hem Nanny McPhee karakterini canlandırmış hemde filmin senaryosunu yazmıştır. 2006'da ise Stranger Than Fiction isimli filmde Karen Eiffel karakterini canlandırdı.


Kişisel Hayatı

Fortunes of War dizisinden rol arkadaşı Kenneth Branagh ile 20 Ağustos 1989'da evlendi. Dead Again, Henry V ve Much Ado About Nothing gibi filmlerde birlikte rol aldılar. Ancak Ekim 1995'de ayrıldılar. 2003'de bu sefer Sense and Sensibility filminden rol arkadaşı Greg Wise ile evlendi. Çiftin Gaia Romilly isminde 2000 yılı doğumlu bir kızları vardır.

Filmografi

1987 Tutti Frutti - Suzi Kettles
1989 Henry V - Catherine of Valois
1990 The Tall Guy - Kate Lemmon
1991 Dead Again - Grace/Margaret Strauss
1992 Howards End - Margaret Schlegel
1992 Peter's Friends - Maggie Chester
1993 Much Ado About Nothing - Beatrice
1993 The Remains of the Day - Miss Kenton
1993 In the Name of the Father - Gareth Peirce
1994 Junior Dr. - Diana Reddin
1995 Carrington - Dora Carrington
1995 Sense and Sensibility - Elinor Dashwood
1998 Primary Colors - Susan Stanton
2001 Wit - Vivian Bearing
2002 Treasure Planet - Captain Amelia
2003 Imagining Argentina - Cecilia
2003 Love Actually - Karen
2004 Harry Potter and the Prisoner of Azkaban - Profesör Sybill Trelawney
2005 Nanny McPhee - Nanny McPhee
2006 Stranger Than Fiction - Karen Eiffel
2007 Harry Potter and the Order of the Phoenix - Profesör Sybill Trelawney
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://dark.darkbb.com
 
Emma Thompson
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
dark.darkbb.com :: Klüpler :: Harry Potter :: Oyuncular-
Buraya geçin: