dark.darkbb.com


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  GaleriGaleri  SSSSSS  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 David Tennant

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
NoohpyT
Admin
Admin
avatar

Erkek
Mesaj Sayısı : 1385
Yaş : 29
Ruh hali :
takımı :
Hayvanı :
Kayıt tarihi : 31/05/08

MesajKonu: David Tennant   Salı Haz. 03, 2008 6:25 pm

(Barty Crouch Jr.)
Biyografi.
Paisley, İskoçya
David Tennant, 18 Nisan 1971 de West Lothian'da doğdu. Drama çalışmalarından BA aldığı, Glascow'daki Royal Scottish Academy of Music and Drama Okulunda tiyatro eğitimi gördü.

"Harry Potter and the Goblet of Fire/Harry Potter ve Ateş Kadehi"nde Barty Crouch'un oğlu Barty Crouch Junior rolünü üstlenen Tennant'ın son filmleri arasında Stephen Fry'ın başarılı yapımı "Bright Young Things"ın yanı sıra, "Free Jimmy" ve "The Deput" bulunuyor.

Saygın bir klasik aktör olan Tennant, Kraliyet Shakespeare Tiyatrosu'nda bir çok oyunda başrol üstlendi. "As You Like It"teki Touchstone, "Romeo ve Juliet"teki Romeo, "The Comedy of Errors"daki Syracuse'lu Antipholus, "The Rivals"daki Kaptan Jack Absolute bunlardan sadece bir kaçı. Tennant "Lobby Hero"daki performansıyla 2002 yılı En İyi Erkek Oyuncusu dalında 2003 Laurence Olivier Tiyatro Ödülleri'ne aday gösterildi. Oyun Donmar Warehouse'da ve New Ambassador's Tiyatrosu'nda sahnelendi.

Tennant, çok yakında, "Cassanova" adlı televizyonda yapımının başrolünde görülecek. Aktör "Mrs Bradley Mysteries", "People Like Us", "Love in the 21st Century" ve "Foyle's War" gibi tanınmış dizilerin yanı sıra, pek çok televizyon projesinde de yer aldı.

Filmografi:
-Harry Potter ve Ateş Kadehi (2005)
-Free Jimmy (2004)
-The Deputy (2004)
-Bright Young Things (2003)
-Sweetnightgoodheart (2001)
-One Eyed Jacques (2001)
-Being Considered (2000)
-The Last September (1999)
-L.A. Without a Map (1998)
-Bite (1997)
-Jude (1996)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://dark.darkbb.com
 
David Tennant
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
dark.darkbb.com :: Klüpler :: Harry Potter :: Oyuncular-
Buraya geçin: