dark.darkbb.com


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  GaleriGaleri  SSSSSS  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Brendan Gleeson

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
NoohpyT
Admin
Admin
avatar

Erkek
Mesaj Sayısı : 1385
Yaş : 29
Ruh hali :
takımı :
Hayvanı :
Kayıt tarihi : 31/05/08

MesajKonu: Brendan Gleeson   Salı Haz. 03, 2008 6:29 pm

Tam İsmi: Brendan Gleeson
Doğum Tarihi: 29 Mart 1955
Doğum Yeri: Belfast, İrlanda

Biyografi:

Brendan Gleeson 29 Mart 1955 yılında Belfast, İrlanda'da doğdu. Yerel tiyatrolarda çocuk oyuncu olarak oyunculuğa erken başladı. Universiteye giderken İrlanda'nın Ulusal Tiyatrosunda yeteneğini denedi ama pek iyi gitmedi. Yıllarca denedikten sonra hayallerini bırakıp öğretmen olmaya karar verdi. On yıl öğretmenlik yaptı. 1989'da oyunculuğu tekrar ele alarak bir kez daha şansını denemeye karar verdi.

Artık uluslararası üne sahip Dublinli aktör "Harry Potter and the Goblet of Fire/Harry Potter ve Ateş Kadehi" oyuncu kadrosuna, Hogwarts'un yeni Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni Deli-Göz Moody olarak katılıyor.

Kendisi de eskiden öğretmen olan Gleeson, ilk aşkı olan oyunculuk rüyalarının peşinden gitmek için öğretmenliği bıraktı ve İrlanda Tiyatro grubu Passion Machine'e katıldı. Gleeson ilk olarak "I Went Down"da, ardından da John Boorman'ın yönettiği "The General"da rol aldı. Büyük başarı kazanan bu performansı, 1998 yılı Boston Sinema Eleştirmenleri Derneği, 1998 ALFS, Londra Sinema Eleştirmenleri ve 1999 İrlanda Sinema & Televizyon En İyi Erkek Oyuncu ödüllerine layık görüldü.

Gleeson, geçtiğimiz birkaç yıl içinde, bir dizi başarılı filmde rol aldıktan sonra tanınmış bir isim hâline geldi. Aktör, son olarak, Wolfgang Petersen'ın yönettiği "Troy/Truva"da güçlü ve mağdur Kral Menelaus'u canlandırdı. Gleeson'ın diğer son dönem çalışmaları arasında, August Nicholson'ı canlandırdığı M. Night Shyamalan imzalı "The Village/Köy"de; Anthony Minghella'nın yönettiği "Cold Mountain"; Ridley Scott'ın yönettiği "Kingdom of Heaven/Cennet Krallığı" ve Neil Jordan'ın yönettiği "Breakfast on Pluto" bulunuyor.

Gleeson şöhret basamaklarını tırmanmaya Jim Sheridan'ın yönettiği "The Field"la başladı ve "Far and Away" ve "Into the West"teki küçük rollerle devam etti. Gleeson, Hollywood'un dikkatini başrolünü Mel Gibson'ın üstlendiği "Braveheart/Cesur Yürek"teki Hamish rolüyle çekti.

Aktörün diğer kayda değer sinema çalışmaları şöyle sıralanabilir: John Woo'nun yönettiği "Mission: Impossible II/Görevimiz Tehlike II"; Steven Spielberg'ün yönettiği "Artificial Intelligence:AI/Yapay Zeka"; John Boorman'ın yönettiği "The Tailor of Panama" ve "Country of My Skull"; Danny Boyle'ın yönettiği "28 Days Later/28 Gün Sonra" ve Martin Scorsese'nin yönettiği "Gangs of New York/New York Çeteleri".

Gleeson tiyatroda pek çok yapımda rol aldı. "King of the Castle", "The Plough and the Stars", "Prayers of Sherkin", "The Cherry Orchard" ve Gaiety Tiyatrosu'nda sahnelenen ve Chicago Tiyatro Festivali'nde de gösterilen "The Paycock" bunlardan sadece bir kısmı. Aktör, 2001 yılında, Dublin'deki The Peacock Tiyatrosu'nda gösterilen, Wilson Milam'ın yönettiği Billy Roche oyunu "On Such as We"yle tiyatroya döndü.
Söyledikleri:
- Filmdeki rolü hakkında: "Tıpkı bazı eski öğretmenlerim gibi onun da kitabı takip etmek ya da ılımlı bir giriş yaparak öğrencilerin kalbini kazanmak gibi zırvalıklarla uğraşacak zamanı yok. Çünkü bu çocukların bir an önce neyle karşı karşıya olduklarını görmeleri gerektiğini düşünüyor."

Filmografi:
-Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (2007)
-Harry Potter ve Ateş Kadehi (2005)
-Kingdom of Heaven (2005)
-The Village (2004)
-Troy (2004)
-Country of My Skull (2004)
-Cold Mountain (2003)
-Dark Blue (2002)
-Gangs of New York (2002)
-28 Days Later (2002)
-Artificial Intelligence: AI (2001)
-The Tailor of Panama (2001)
-Wild About Harry (2000)
-Saltwater (2000)
-Harrison's Flowers (2000)
-Mission Impossible II (2000)
-My Life So Far (1999)
-Lake Placid (1999)
-The Tale of Sweety Barrett (1998)
-This is My Father (1998)
-The General (1998)
-Before I Sleep (1997)
-Messaggi Quasi Segreti (1997)
-I Went Down (1997)
-A Further Pleasure (1997)
-The Butcher Boy (1997)
-Turbulence (1997)
-Angela Mooney (1996)
-Trojan Eddie (1996)
-Michael Collins (1996)
-The Life of Reilly (1995)
-Kidnapped (1995)
-Braveheart (1995)
-Love Lies Bleeding (1993)
-The Snapper (1993)
-The Bargain Shop (1992)
-Into the West (1992)
-M.A.N.: Man Adjusted Normal (1992)
-Coneely's Choice (1992)
-Far Away (1992)
-Saint Oscar (1991)
-The Treaty (1991)
-The Field (1990)
-Hard Shoulder (1990)
-Dear Sarah (1989)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://dark.darkbb.com
 
Brendan Gleeson
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
dark.darkbb.com :: Klüpler :: Harry Potter :: Oyuncular-
Buraya geçin: